maanantai 29. syyskuuta 2014

Ilo

Hei!

Kun rakensimme kotiamme, lupasin pojille, että uuteen kotiin hankitaan sitten lemmikki! No, allergioiden takia lemmikiksi ei kelpuutettukaan ihan mitä tahansa karvattia... Koira ja kissa jäivät heti kättelyssä pois laskuista. Marsu tai kilpikonna olivat ne onnekkaat, jotka pääsivät kärkikahinoihin. Kerran sitten opinahjosssa otin asian puheeksi, niin yksi koulukaveri sanoi, että ottakaa chinchilla. Niin mikä?!
No chinchilla, se ei allergisoi, on tosi siisti ja helppohoitoinen. Siis what? Kuulostaa ihan meidän lemmikiltä! :) Niimpä sitten ekana syksynä uudessa kodissa meille muutti chinchilla, Ilo Manteli <3

Näyttääpä isolta tässä kuvassa. Chinchilla on vähän oravaa isompi ja lihavampi...

Ilo on aivan ihana! Tosi sosiaalinen, tykkää ihmisistä :) Syö kaiken mitä näkee, joten toisen pojan huone on ihan tapetinvaihtokunnossa, jalkalistoista puhumattakaan... Mutta oikiasti, kattokaa nyt sitä, eikö ihana? :D

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Musa!

Musiikki on mulle yks elämän tärkeimmistä asioista. Lähes kaikki musiikki. Raskas musiikki ei... Viime toukokuussa pääsin tässä musiikillisessa kokemuksessa ehkä sellaiseen tilaan, mihin en enää ikinä pääse. Eikä ole tarviskaan. Kuva alla :)

Voi totta vietä mikä kokemus! Justin Timberlaken parituntinen pläjäys oli aivan mälytöön. Tuolla mennään pitkälle :)

Hankin levysoittimen viime keväänä ja siitä asti olen haalinut levyjä hyllyyn. Eniten tällä hetkellä kiehtoo vanha "oldie's" -tyyli esimerkiksi Frank Sinatra, Ella Fitzgerald ym. Olen hommannut myös kokoelmalevyjä 80- ja 90-luvuilta :) Vaasalaiselta kirpputorilta tein aivan uskomattomia löytöjä:





Kaikki nuo levyt on tosi vanhoja, ja Andy Williamsin levy on ehkä näistä kallisarvoisin, onhan siinä mukana yks kaikkien aikojen kauneimmista sävelmistä. Moon river :)

Lisää postauksia heti huomenna, musiikilla jatketaan :)

Mukavaa alkavaa viikkoa sulle!

-Krista-


Heinäseivästämässä

Uuden kotimme eteinen meni uusiksi, kun päätimme siirtää piirrustuksissa heti ulko-oven viereen suunnitellun kaapiston toiselle seinälle. Naulakkoa ja kenkätelinettähän eteinen huutaa, joten jotain kivaa sai siihen keksiä. Ajatuksen nappasin kaveriperheeltä, joka oli käyttänyt vastaavaa tyyliä hyllynä takkahuoneessaan. Rakennusajalta jäi paljon lautaa, joten siitä sitten vaan :)

Nykyään naulakko on täynnä takkeja ja kenkiäkin jokunen löytyy telineestä

Eteisen ja olohuoneen välisessä ovi aukossa on heinäseipäät ja niissä soppakauhat kynttilätelineinä. Näillä syksyisillä keleillä on tosi kivat tunnelmavalot


lauantai 27. syyskuuta 2014

TarrojaTarroja

Moi!
Meillä on kotiin laitettuna muutamia tarroja. Tykkään tarroista, mutta niitä ei kyllä saa olla liikaa... Kaikki tarrat olen teettänyt sukulaismiehen avustuksella, mutta nykyäänhän saa vaikkajamitä mistä tahansa tarran tuottajalta :)

Tämä teksti on veljeni keksimä. Koristi meidän makkarin seinää pari vuotta :)

Tähän tekstiin tykästyin ensisilmäyksellä. Mielestäni parempaa lausahdusta saa hakea :)

Teksti jääkaapin ovesta on napattu jostain fb-ryhmästä. Tosi hauska, vai mitä? Tähtitarrat tulivat pakastimen oveen extempore-tyylillä, jotain piti siihen laittaa.

Tämä eteisen seinä on mun happy wall :) Keep calm -teksti on myös tarra, se on vain liimattu pleksiin joka sitten niitattiin kehykseen kiinni. Seinä on saanut muutamia tauluja lisää, voisinkin päivittää illan mittaan uuden kuvan. Näiden tarrojen lisäksi mulla on yhdessä ikkunakehyksesä Moon River -biisin sanat, mutta sille en ole löytänyt vielä hyvää paikkaa :/


torstai 25. syyskuuta 2014

Härpäkettä ja GreenGatea

Rakennettiin oma koti muutama vuosi sitten. Keittiöstä tehtiin u:n muotoinen ja kohta pian alkas tekemään mieli keksiä joku katosta roikkuva härpäke, mihin vois laittaa esim. mukeja roikkumaan. Heinäseipäistä ajattelin tehdä, kanaverkosta... tai jostain, mutta aina tuntui että tulee liian painava riippuhärpäke :/ Kerran sitten käytiin ruokaostoksilla Prismassa, ja sielä näin astioiden kuivausritilän (taijokusellainen), ja siitä se ajatus sitten lähti :)


Mies laittoi kattoon koukut ja siitä roikkuu metalliketjun varassa tuo ritilä. On se tosi kiva, ja oli muuten edullinenki :)

Greengaten tuotteet pölähti mun silmiini pari vuotta sitten facebookissa, missäs muuallakaan ;) Kukkakuosit, ruusus, pastellisävyt jne aivan ihania! Keräilen lattemukeja, mutta myös muuta tavaraa on käsiini päätynyt.

Tämä muki on ihan ensimmäiseni, Amy Blue nimeltään :)



Siitä se sitten lähti...




Ja nyt ne ovat keittiön seinällä olevassa vitriinikaapissa :) Kaapin päällä muuten odottelee MoonRiverIkkunajutska... :)



keskiviikko 24. syyskuuta 2014

TeeVeetä

Iltaa :)

Telkkarista alkas just Sinkkuelämää, ties kuinka mones uusintakierros (!) No, se ei mua haittaa, sarja nimittäin on yks mun suosikeista. Linkitänpä sulle mun lempijaksosta palasen, voit arvuutella miksi tämä on mun lempijakso ;)

https://www.youtube.com/watch?v=Erc_QxckaL4

Toinen lempparisarjani on Frendit. Uusinnat katottu tuhat kertaa, boxilta myöskin :) Linkitämpä sulle yhden lempparikohtauksen siitäki. Hmm, tämä oliki vähä vaikiampi juttu, koska sarjahan on hauskaa alusta loppuun :D

https://www.youtube.com/watch?v=k-5tpEmf09A

Mukavaa ja nauravaista loppuviikkoa, tuunauspostauksia tulossa... :)

-Krista-

tiistai 23. syyskuuta 2014

Mietelauseita

Törmäilin tänään Instagramissa puhutteleviin ajatuksiin, mietelauseisiin, miksikä niitä nyt kukakin haluaa kutsua :) Haluan jakaa niistä muutaman Sinulle.

"Your dream doesn't have an expiration date. Take a deep breath, and try again."

"The Starfish Story.
 An old man was walking on the beach one morning after a morning storm. In the distance, he could see someone  moving like a dancer. As he came closer, he saw that it was a young woman picking up starfish and gently throwing them into the ocean. "Young lady, why are you throwing starfish into the  ocean?"
"The sun is up, and the tide is going out, and if I do not throw them in they will die," she said. 
"But young lady, do you not realise that there are many miles of beach and thousands of starfish? You cannot possibly make a difference."
The young woman listened politely, then bent down, picked up another starfish and threw it into the sea.
"It made a difference for that one."

Mukavaa tiistaita, mukavaa keskiviikkoa, mukavaa loppuviikkoa. Ja muista, sinäkin make a difference :)




maanantai 22. syyskuuta 2014

Kesäkukat

Moi

Menneenä kesänä jäi kesäkukat lievästi sanottuna heikolle hapelle. Edelliskesänä teinkin vähä suuremman kesäkukkasysteemin, josta kuva alla.

Lavan nostin siis tuolla tavalla pystyyn ja naulasin muutamia lautoja kiinni niin, ettei multa putoa pohjasta läpi :) Jos omistat lavoja, suosittelen tätä härpäkettä ensi kesän kukille, on aika näyttävä kokonaisuus :)

Joulua!

 Kohtahan jo joulujuttuja täytyy alkaa tuumaamaan, joten ehkä tämä eka tuunausaiheinen postaus onkin paikallaan :) Tämän idean viinilasikynttilähässäkkään nappasin netistä, niinkuin tapaan napata monet muutkin ideat. Joskus kopioin suoraan tai vien tuunausta vähän vielä pidemmälle.
Viinilasikynttilähässäkkää voi tietenkin käyttää muulloinkin kuin jouluna. Pääsiäisenä voi laittaa lasin sisälle vaikka pieniä munia tai tipusia tms.
 Tämä lasipurkkien tuunaus lähti omasta ajatuksesta. Olen ennen ollut intohimoinen korttiaskartelija, mutta kun aloitin opiskelut sosionomiksi 2012, keräsin korttitarvikkeet kaikki talteen. Aikaa ei riittänyt enää kortteiluun silloin. Alla tarkempia tietoja purkkien tuunauksesta sekä sisällöistä :)
 Tämän purkin tuunasin kantta myöden. Päällystin sen jouluaiheisella paperilla (otan kuvan vaikka myöhemmin ja lisään blogiini...) Kannen ympärille teippasin nauhaa. Tapaan käyttää usein teippauksiin kaksipuolista teippiä, se on kestävämpää ja jää piiloon. Liimaa myöskin tosi tosi kovasti ;) Päälle solmin vielä narua, joka on mukavan jouluista.
Tuikut tuunasin myöskin. Käytin nauhaa, jossa on valmiiksi teippi sisäpinnassa. Teipit ovatkin yleensä valmiiksi tuikun levyisiä, joten niitä on tosi helppo laittaa. Tämä on oivallinen joululahjaidea, koristeeksi tai käyttöön :)
 Tämän kynttiläpurkin tuunaus meni vähän överiksi. Ehkä riittää jos ottaisin kynttilöistä nauhan pois? Tuunaamisessa onkin se kiva puoli, että testaamalla pääsee haluttuun tulokseen. Tee ja ota pois jos ei miellytä. Tee uudestaan jne. :) Kynttiläthän on kauniita. Nämä pelkistetyt valkoiset kynttilät on mun suosikkeja :)
Tämän purkin tuunausta pitikin oikein miettiä, miten sen tein... Mulla on vanhan laulukirja, siis aika vanha. Repäisin sieltä Heinillä härkien kaukalon -joululaulun sanat ja nuotit ja teippasin kaksipuolisella teipillä sanat purkin sisäpuolelle. Näin ollen se ei ala aikaa myöden repsottaa, vaan pysyy hyvänä joulukoristeena pitemmän aikaa :) Nuo paperin reunat rapsutin ja taisin ruskealla leimamusteella vähän tupsutella niitä... :)

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Lomareissu

Teimme siskon perheen kanssa lomareissun Barcelonaan heinäkuussa. Barcelonassa oli tosi kaunista, jylhien kerrostalojen parvekkeet oli aivan mälyttömän upeita.








Tervetuloa mulle :)

Tässä blogissa tulen jutskaamaan paljon sisustamisesta, tuunaamisesta, musiikista, elämästä. Sydäntäni lähellä ovat Greengate, maalaisromanttisuus, vanhat asiat (valokuvat, kirjat jne.) Musiikista kirjoittelen, laitan mieluisia linkkejä ilmoille. Musiikkia kuuntelen lähes koko ajan, laidasta laitaan. Erityisesti vanhat, oldies, biisit kutittelevat sävelkorvaani suloisesti :)
Tervetuloa mukaan haaveilemaan ja ennenkaikkea toteuttamaan haaveita!

-K-