maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kukkapenkki

Moi taas!

Tänään sain valmiiksi uuden kukkapenkkini! Kävin tuhlaamassa loputkin puutarharahani tälle kesää :) Tiesin, että alennusmyynnit ovat käynnissä myös puutarhapuolella, joten ei muutakuin kaupoollen! Plantagenilta löysin tosi kivasti kaikennäkööstä ja tosi kivasti oli vielä hyvälaatuusta kasvillisuutta myös meidän paikallisessa Agrimarketissa.
Sain vihdoinkin ostettua niitä himiöömiäni ruusuja!! Voi vitsit odotan jo ens kesää, toivottavasti kukkivat silloon. Mulla ei oo sellaasta vaihtoehtoa ollenkaa, että ne vois kuolla kupsahtaa. Jos niin käy, haen sitte totta viätä vaikka uusia, mutta ruusuja mun puutarhas pitää olla :D
Uuteen kukkapenkkiin muutti seuraavanlaisia kavruja: kelta-alppiruusu, puksipuu (2kpl), jaloritarinkannus(2), köynnösruusu, leijonankita(2), muurikello (2), jalokuunlilja (2), palloesikko (3),maanpeittoruusu "the fairy", ryhmäruusuja 3 kpl "voyage". Eli aikamoosen satsin sain hommattua :) Ylimahtavaa!! Kuvia alla :)

Alkuasetelma, eilen tein tämän. Laitoin sanomalehtiä läjän suoraan nurmikon päälle ja siihen sitten multaa.

Osa työkaluista :) Ostin tänään myös tuon kanttausraudan, joka näkyy etualalla. Siitä en kyllä enää luopuisi, ikinä. Sai tosi helposti ja nopsaa tehtyä siistin reunan kukkapenkkiin :)

Tässä valmista :) Voi että, kun näyttää luonnossa paremmalta, mutta kyllä tästä nyt vähä kuusalle pääsee :) Laudat laitoin kastelua ja rikkaruohojen nyppimistä helpottamaan.

Lähikuvassa muurikello :)

Lähikuvaa ryhmäruususta :)

Lähikuvassa ihana hortensia :)

Kiitos käynnistäsi, jatketaan kesän viettoa kukkaloistossa :)

<3 Krista

Kasvimaasta iloa

Moikka!

Laitoin keväällä lavankauluksiin pienen pienen kasvimaan. Kolme lavaa, joissa kasvamaan oli tarkoitus saada salaattia, herneitä, porkkanaa ja ruohosipulia. Alla kuvia oivallisesti onnistuneesta kasvatuksesta! Aijjettä oon onnellinen, kun noin hienosti kaikki kasvaa! Hämmästelen päivittäin tätä ihmeellisyyttä, edellinen kasvimaan teko yritys nimittäin karahti kiville kissojen, jänisten ja fasaanien toimesta... Nytkin tontillamme vaeltaa fasaaneja, jäniksiä ja kissoja sekä koiria, mutta jotenkin ne on nyt ymmärtäneet kiertää kaukaa mun farmin :D Kuvia alla, ole hyvä :)

Tässä neljä vuotta sitten istutettu viinimarjapensas, ja kuinka ollakkaan, siellähän pilkistää pienenpienet marjat!

Lavankaulukset. Taaimmaisessa kasvaa herneet ja ruohosipuli sekä vähän porkkanaa. Keskimmäiseen iskin kesäkukkia sekä muutaman gladioluksen sipulin. Etualalla olevassa lavassa rehottaa salaatti sekä porkkanaa :)
Iso ilo pienistä herneistä :)

Tässä vielä lähikuvaa myös kesäkukista :)

Mukavaa kesäiltaa ja lämmintä loppuviikkoa!

-Krista