maanantai 22. syyskuuta 2014

Joulua!

 Kohtahan jo joulujuttuja täytyy alkaa tuumaamaan, joten ehkä tämä eka tuunausaiheinen postaus onkin paikallaan :) Tämän idean viinilasikynttilähässäkkään nappasin netistä, niinkuin tapaan napata monet muutkin ideat. Joskus kopioin suoraan tai vien tuunausta vähän vielä pidemmälle.
Viinilasikynttilähässäkkää voi tietenkin käyttää muulloinkin kuin jouluna. Pääsiäisenä voi laittaa lasin sisälle vaikka pieniä munia tai tipusia tms.
 Tämä lasipurkkien tuunaus lähti omasta ajatuksesta. Olen ennen ollut intohimoinen korttiaskartelija, mutta kun aloitin opiskelut sosionomiksi 2012, keräsin korttitarvikkeet kaikki talteen. Aikaa ei riittänyt enää kortteiluun silloin. Alla tarkempia tietoja purkkien tuunauksesta sekä sisällöistä :)
 Tämän purkin tuunasin kantta myöden. Päällystin sen jouluaiheisella paperilla (otan kuvan vaikka myöhemmin ja lisään blogiini...) Kannen ympärille teippasin nauhaa. Tapaan käyttää usein teippauksiin kaksipuolista teippiä, se on kestävämpää ja jää piiloon. Liimaa myöskin tosi tosi kovasti ;) Päälle solmin vielä narua, joka on mukavan jouluista.
Tuikut tuunasin myöskin. Käytin nauhaa, jossa on valmiiksi teippi sisäpinnassa. Teipit ovatkin yleensä valmiiksi tuikun levyisiä, joten niitä on tosi helppo laittaa. Tämä on oivallinen joululahjaidea, koristeeksi tai käyttöön :)
 Tämän kynttiläpurkin tuunaus meni vähän överiksi. Ehkä riittää jos ottaisin kynttilöistä nauhan pois? Tuunaamisessa onkin se kiva puoli, että testaamalla pääsee haluttuun tulokseen. Tee ja ota pois jos ei miellytä. Tee uudestaan jne. :) Kynttiläthän on kauniita. Nämä pelkistetyt valkoiset kynttilät on mun suosikkeja :)
Tämän purkin tuunausta pitikin oikein miettiä, miten sen tein... Mulla on vanhan laulukirja, siis aika vanha. Repäisin sieltä Heinillä härkien kaukalon -joululaulun sanat ja nuotit ja teippasin kaksipuolisella teipillä sanat purkin sisäpuolelle. Näin ollen se ei ala aikaa myöden repsottaa, vaan pysyy hyvänä joulukoristeena pitemmän aikaa :) Nuo paperin reunat rapsutin ja taisin ruskealla leimamusteella vähän tupsutella niitä... :)